Meest gestelde vragen

Veelgestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen, neem dan even contact met ons op.

Algemeen

Gaat de voorstelling door bij slecht weer?
In principe gaan onze voorstellingen altijd door, ook bij slecht weer. In het geval van extreme weersomstandigheden behoudt het Openluchttheater Lochem zich het recht voor om een evenement geheel of tijdelijk stil te leggen of anderszins aan te passen om ieders veiligheid te waarborgen. In dat geval is er helaas geen restitutie mogelijk.

Hoe laat gaat het theater open?
Het theater gaat één of anderhalf uur voor aanvang van de voorstelling open. Op de website staan de exacte openings- en aanvangstijden.

Zijn kinderen welkom?
Bij concerten mogen kleine kinderen (onder 4 jaar) helaas niet mee naar binnen. Bij voorstellingen zoals Sunny Sunday en Winterwonderland zijn kinderen juist van heel harte welkom!

Hond mee?
Helaas. Honden zijn niet toegestaan in het theater tijdens voorstellingen. Natuurlijk maken wij een uitzondering voor je blindengeleide- of hulphond.

Zijn er huisregels?
We hebben geen rijtjes met regels. Het enige dat we van je vragen is om rekening te houden met de natuur, de omgeving en met je medebezoekers. Het openluchttheater ligt in een woonwijk, dus houd een beetje rekening met onze buren!

Wat is de capaciteit van het openluchttheater?
Het theater is in een kuil gebouwd en heeft een tribune tegen de flanken van de Paasberg met ca. 900 zitplaatsen en een groot binnenterrein voor het podium. Er is plek voor maximaal 2.000 bezoekers bij een groot popconcert.

Worden er fotoʼs of films gemaakt?
Ja. Iedereen die het evenemententerrein betreedt geeft toestemming voor het maken van video-, foto- en/of geluidopnamen waar de bezoeker mogelijk in of op voor zal komen. De organisatie kan dit materiaal publiceren ten behoeve van ver- schillende doeleinden. Het maken van eigen (professionele) beeld- en geluidsopnames is niet toegestaan tenzij anders is overeengekomen met de organisatie.

Waar vind ik verloren of gevonden voorwerpen?
Ben je iets kwijt of heb je iets gevonden? Laat het een van onze vrijwilligers weten. Zij helpen je verder.


Tickets

Hoe kan ik kaarten kopen?
Kaarten koop je via deze website. Als een voorstelling niet is uitverkocht, zijn kaarten aan de kassa te verkrijgen voor aanvang van de voorstelling.

Heb ik een vaste zitplaats?
In ons Openluchttheater mag je zelf je plaatsen uitkiezen. Bij grote concerten zijn er zowel zit- als staanplaatsen.

Ik ben mijn kaarten kwijt, hoe kan ik ze terugvinden?
Onze kaartverkoop loopt via Stager. Als het goed is kun je je kaarten vinden door in te loggen op je account daar. Volg de onderstaande stappen om je tickets te downloaden:
• Klik op deze link om in te loggen
• Log in met jouw e-mailadres en wachtwoord
• Jouw tickets worden direct getoond of klik aan de linkerzijde bij ‘My Tickets’

my-tickets 

Hoe kopen vrijwilligers en vrienden kaarten in de voorverkoop?

https://player.vimeo.com/video/390776915 

Klik hier voor de link: https://openluchttheaterlochem.stager.nl/web/tickets/subscribers 

Het concert is uitverkocht, waar kan ik nog ergens kaartjes kopen?
Stel, je hebt nét achter het net gevist. Hoe kom je dan alsnog aan kaarten? Een populaire en betrouwbare optie is het platform Ticketswap. Daar kun je het kaartje van iemand anders overkopen. Ticketswap maakt gebruik van Secure Swap. Dit betekent dat het originele ticket van de verkoper ongeldig wordt gemaakt. De koper ontvangt vervolgens een nieuw en uniek ticket. Koop liever geen kaartje via Marktplaats. Je loopt dan het risico dat je wordt opgelicht. Ook zijn de prijzen via Ticketswap niet heel veel hoger, omdat er een grens in de prijs wordt getrokken.

Ik kan toch niet komen, krijg ik mijn geld terug?
Het is niet mogelijk om gekochte tickets te retourneren en geld terug te krijgen. Je kunt je tickets proberen te verkopen via Ticketswap, dit is een betrouwbare partij.


Bereikbaarheid

Is het theater makkelijk toegankelijk?
Het theater ligt in een bos. We hebben zandpaden en behoorlijk wat traptreden met klinkers. Dat maakt het theater niet altijd even makkelijk toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of een andere beperking hebben. Wil je ervan verzekerd zijn dat je van een evenement kunt genieten, neem dan even contact met ons op. We denken graag mee.

Waar kan ik de auto parkeren?
Borden en verkeersregelaars leiden je naar één van onze parkeerweides. Parkeren is gratis. Liever niet parkeren in de wijk want wij houden onze buren graag te vriend!

Is het theater bereikbaar met het openbaar vervoer?
Helaas komt er geen bus in de buurt. Het treinstation ligt op 30 minuten loopafstand.

Is er een Kiss & Ride?
Niet officieel maar uiteraard kun je mensen ophalen en afzetten. Vraag een van de verkeersregelaars waar je dat het beste kunt doen.

Is er een fietsenstalling?
Ja, er is een ʻfietsenweiʼ tegenover de bezoekersingang van het theater. We raden je aan zoveel mogelijk op de fiets te komen. Je hebt geen last van files en stalt je fiets gratis voor de deur!


Horeca en munten

Kan ik pinnen?
Jazeker, graag zelfs! Wij werken met munten. Deze munten kun je met contant geld of pin betalen bij de verschillende verkooppunten.

Hoe werkt de muntverkoop?
Munten blijven geldig, en kun je na afloop van de voorstelling bij het verkooppunt inwisselen (voor het aankoopbedrag per munt).

Kan ik eten en drinken kopen?
Bij de bar kun je drankjes kopen. Deze kun je meenemen naar de tribune. Het is niet toegestaan om je eigen consumpties mee te nemen. Je tas kan hier bij binnenkomst op gecontroleerd worden. Meegebrachte consumpties worden ingenomen en kunnen na afloop niet worden opgehaald.

Wat is er te koop?
Wij verkopen koffie, thee, bier (ook alcoholvrij en 2.0%), rode, witte, zoete en rosé wijn en diverse frisdranken.

Alcohol onder de 18?
Er wordt streng toegezien dat er aan bezoekers onder de 18 geen drank wordt ge- schonken. Minderjarigen vanaf 18 jaar kunnen op het terrein op vertoon van hun legitimatie een polsbandje halen waarmee zij gerechtigd zijn om alcohol te drinken. Bij twijfel zal ook door barpersoneel om legitimatie worden gevraagd. Lees meer op www.nix.nl.


Mindervaliden

Is het theater toegankelijk voor mensen in een rolstoel?
Het theater ligt in een bos. We hebben zandpaden en behoorlijk wat traptreden met klinkers. Dat maakt het theater niet altijd even makkelijk toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of een andere beperking hebben. Wil je ervan verzekerd zijn dat je van een evenement kunt genieten, neem dan even contact met ons op. We denken graag mee.

Ik ben slecht ter been, is dat een probleem?
Ben je slecht ter been? Meld je dan na binnenkomst bij onze crew. We begeleiden je dan naar de tribune en zetten met alle liefde een luxe stoel met leuning voor je op de tribune.

Zijn er ook toiletten voor mindervaliden?
Ja, er is een toilet voor mindervaliden.


Wat mag mee naar binnen?

Wat mag ik meenemen?
Petjes, Zonnebrand , Non-professionele camera’s, Go Pro’s & Aanstekers

Wat mag ik niet meenemen?
Instrumenten, Eten en drinken, Harddrugs , Vuurwerk, Messen, wapens of gevaarlijke voorwerpen, Professionele camera’s en videoapparatuur, Stoelen / bankjes / krukjes / klapstoeltjes, Huisdieren & Glas en blik

Zijn er lockers?
Er zijn geen lockers aanwezig, dus we raden je af grote tassen mee te nemen.

COVID19 regels
  • Tickets zijn uitsluitend online te verkrijgen.
  • Er kan alleen met PIN worden betaald.
  • Reserveren is verplicht.
  • Er zijn uitsluitend zitplaatsen.
  • We werken met muntjes.
  • Grote tassen zijn niet toegestaan.
  • Drankjes worden verkocht bij de benedenbar en kunnen meegenomen worden naar de plaats.
  • Klik hier om de aangepaste regels door te nemen.

Mocht je nog vragen hebben, klik hier om een mailtje te sturen.